Gud på 1:a plats

PastorAndersUncategorized

Hur var det nu? Vem eller vad ska ha första platsen i mitt liv? De flesta föräldrar skulle nog säga att barnen kommer på första plats. En ungdom kanske säger sina föräldrar, vänner eller mobilen. Vad som tar första platsen i våra liv har betydelse. Sätter vi andra människor på den platsen så finns risken att vi glider bort från det som borde vara viktigast för oss. Jag vill att Gud ska ha första platsen i mitt liv. Men det är lättare att sätta min familj där. De finns ju hos mig rent fysiskt. Jag ser dem, kan prata med dem eller krama om dem. Jag kan möta deras blick och läsa deras känslor. Men bibeln talar om för oss att vi ska ha ett annat fokus. I ordspråksboken 3:6 säger att vi ska sätta Gud först… Matt 6:33 Säger Jesus att vi ska söka Guds rike först. Och jag tror att när vi har den prioriteringen så är vi på rätt bana. Det betyder inte att vi ska negligera våra familjer och vänner såklart. Jag tror att när vi gör vårt bästa att sätta Gud först så ser vi på våra familjer och vänner med Guds kärlek och vad kan vara finare än det? 

/Anders