Att vara en världsförbättrare

PastorAndersUncategorized

 I vår presentationstext står det att; Vi vill göra skillnad för Hemse med omnejd, för Gotland och för världen. Denna vecka funderar vi på vad det kan innebära för oss var och en personligen. När jag funderade över söndagens rubrik, landade jag i att om vi gör gott på vår lilla plätt så gagnar det hela världen. Därav den något pretentiösa rubriken ”Att vara en världsförbättrare” på vår gudstjänst på söndag. Jag vet inte vad ni känner inför kallelsen att förändra världen. Den kan skapa lust och engagemang lika mycket som kravkänslor och skuldbördor. Det är förstås min önskan att vi ska känna att vi inte gör något i egen kraft utan att vi går och gör det som Jesus redan har förberett, och att vi reflekterar över hur vi kan vara en del i Guds plan för sin skapelse. Om vi aktivt tänkte tanken; Vad kan jag göra idag för att världen ska bli bättre?, tror jag att vi skulle få roliga, inspirerande idéer som ledde till fantastiska, oanande, livsomvälvande konsekvenser. Att vara en världsförbättrare handlar om att börja i det lilla, att ge Gud sitt lillfinger…

/Johanna