Mer av Jesus

Johanna FrykUncategorized

I en tid, där vi ständigt matas med information, där vi konsumerar underhållning så fort vi får en stund över, där vår att-göra-lista aldrig blir klar, där sociala medier kan leda till att vi ställer undermedvetna krav på oss själva, är det inte lätt att hitta plats för relationen med Gud. Den kommer inte av sig själv direkt. Om vi känner att vi knappt har tid för oss själva, hur ska vi ha tid för någon annan? Det är ingen lätt ekvation vi har tt jobba med eftersom det känns snudd på omöjligt att ändra på tidens gång och utveckling. Det är kanske fler än jag som har provat att TV-fasta och skippa sociala medier för en stund, och det har varit ljuvligt och gett mig tid till viktigare saker, men det håller inte i sig när min utsatta tid är över. Jag har också märkt att mina försök till disciplin och plikttrogenhet sällan har lett till något gott när det gäller att fördjupa min kärleksrelation med Jesus. Det känns inte som en bra grund för gemenskap med min frälsare. Känslan av tvång leder sällan framåt. Det är nog därför jag gillar serien The chosen, en spännande, fiktiv, men rörande serie med bibliska sanningar (laddas ner på Appstore). Då får jag både underhållas och ett underhåll av min tro. Det är därför jag lånar kristna romaner på Bibblan för att få kombinera mina två intressen, Jesus och att läsa historier om andras liv. Det är därför jag lyssnar på kristna poddar när jag viker tvätt, eller Lectio 365-andakter när jag kör bil, det är därför jag följer kristna inlägg på Insta eller prenumererar på nyhetsbrev från kristna organisationer. Jag vill lägga till mer av Jesus i det jag redan gör, jag vill öka närvaron av Jesus mitt i min vardag. Jag är fullt medveten att detta inte kan ersätta min andaktsstund med min Herre och frälsare, men om man inte har landat i en sån än är det en bra idé att lägga till lite i taget.                    /Johanna