”Se, jag gör allting nytt.”

Johanna FrykUncategorized

Jag lever fortfarande med söndagens text inom mig; ”Och han som satt på tronen sade: Se, jag gör allting nytt.” Upp 21:5a Rösten från himlen som vill bryta igenom vår stressade vardag, som vill uppfattas mitt bland all köphysteri, som vill ljuda högre än alla högljudda rubriker om hur förskräckligt allting är. Rösten vill vibrera inom oss, så att vi kan vara motvikter, pluspoler, för behoven är skrikande. Imorse bröt jag ihop vid köksbordet och skrämde slag på sonen, när jag läste om den förtvivlade situationen i Afghanistan. Hur människor är så desperata av hunger att de säljer sina döttrar och sina organ. Vad är en människa värd? Vad är en bit av din lever värd? Själv gick jag och rasade inombords vid senaste handlingen över hur priserna höjts ännu en gång, men får ju skämmas. För även om läget i Sverige känns i våra plånböcker, gör det inga hål. Frågan är, om vi själva kan gräva början till hål i dem genom extra generositet denna jul, genom att hjälpa föräldrar behålla sina barn! Och vi får vara med och be att Gud ska göra ett nytt styre i Afghanistan! ”Gör nytt i oss, Jesus, så att vi kan få vara med och göra nytt-a i världen!”                       /Johanna