Frihet från jämförelse

Johanna FrykUncategorized

Jag funderar sällan till vardags på vad som håller mig fången, men jag förstår ju att det faktiskt är en hel del. Och speciellt nu när vi har en predikoserie som handlar om FRIHET snurrar kugghjulen däruppe. Vad innebär frihet? Kan man känna sig fri, men ändå vara låst? När Paulus skriver till församlingarna i Galatien vill han göra upp med företeelsen att hålla sig till lagen, även om man som ickejude hade tagit emot Jesus. Han skriver: ”Till den friheten har Kristus befriat oss. Stå därför fasta, och låt ingen lägga på er slavoket igen.” Gal 5:1  Min första tanke är att det inte finns någon som skulle kunna lägga på mig något slavok, men sen inser jag att det är lätt att ta på sig själv. Låt ingen, inte ens du själv, lägga på dig slavoket igen, för Gud vill total frihet! Ta till dig det, lev i det, anamma det! På söndag kommer predikan handla om jämförelse, ett slavok som verkligen kan hålla oss fångna, som kan hålla oss tillbaka. Tack och lov har Jesus kommit för att befria oss!                                   /Johanna