Från kaos till frid

Johanna FrykUncategorized

Just nu är det lite kaos i vårt hem. Vi har påbörjat ett långt renoveringsprojekt med ny tvättstuga och en ny välkomnande hall. Samtidigt som det ska fixas i garaget med hyllor för bättre förvaring av allt som står i lillstugan. För i lillstugan ska det bli kontor och musikstudio. På något sätt lyckas vi (jag) alltid dra igång allt på en gång vilket resulterar i att det går väldigt långsamt. Men jag vet att det kommer bli bra när allt är klart. Lådor kommer hamna på sina platser, hallen kommer bli fin och lillstugans kontor kommer bli en bra arbetsplats. Det gäller bara att vara uthållig och se till att göra lite varje dag för att det ska gå framåt. 

Lite samma är det nu med mitt böneliv. Jag har så många saker jag vill be om att det blir kaos. Jag får inget gjort. Jag vet att om jag ber så kommer det, som oftast, resultera i ett svar, bara jag är uthållig. I Matt 7:7-8 står det ”Be, och ni skall få. Sök, och ni ska finna. Bulta, så ska dörren öppnas för er. För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska dörren öppnas” 

Här uppmanas vi att be, söka och bulta. Att inte ge upp utan att ihärdigt söka Guds vilja. Då kommer vi få svar, då kommer dörren öppnas. 

Så om du har lite vår-kaos i ditt inre, och kanske yttre liv, så uppmanar jag dig att be, söka och bulta så kommer du få svar.

/Anders