Be och fasta.

Johanna FrykUncategorized

Jag måste erkänna att jag inte har varit så duktig på att fasta i mitt kristna liv. Jag har i och för sig provat godisfasta, sockerfasta, Facebookfasta, shoppingfasta och TV-fasta, men matfasta har varit en oöverstiglig barriär innan. För några år sedan prövade jag dock tillsammans med min dåvarande kollega på Frälsis att fasta från mat i 4 dagar och för två år sedan försökte jag mig på en Daniel-fasta (att bara äta grönsaker och frukt i 21 dagar). Det var inte lätt, men det är ju också det som är meningen, att vi ska offra något som vi älskar, för att ge tiden och offret till Gud. För att visa att vi menar allvar med det vi säger och att visa oss ödmjuka inför Honom. Han har ju gett oss allt! När vi nu är inne i Januari, församlingens bönemånad, uppmanar jag till fasta också. Välj ut det du vet med dig att du har svårast att avvara (läs 1 Krön 21:18-27), sätt upp en tidsram (i bibeln talas det om allt från 1-dags fasta till Jesus 40-dagar) och bestäm dig för att offra det under den tidsperioden. Du ska se att det gör skillnad, både i din och Guds relation, men också i de böner du bär!